Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 228
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 228
Składniki
Jabłka umyć pod bieżącą wodą ,osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i obrać. Pokroić w kostkę. Jajka wbić do miski i utrzeć z 2 szklankami cukru. Mieszając ,dolewać olej. Do masy wsypać 3 szklanki przesianej mąki ,sodę ,cynamon oraz kakao. Wymieszać. Do ciasta dodać rodzynki i orzechy. Całość dokładnie wymieszać. Na końcu dodać jabłka ,wymieszać i przelać do wysmarowanej tłuszczem podłużnej formy. Piec ok. 70 min w temp 190 stopni.