Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3204
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1122
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 181
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3204
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1122
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 181
Składniki
Jabłka umyć pod bieżącą wodą ,osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i obrać. Pokroić w kostkę. Jajka wbić do miski i utrzeć z 2 szklankami cukru. Mieszając ,dolewać olej. Do masy wsypać 3 szklanki przesianej mąki ,sodę ,cynamon oraz kakao. Wymieszać. Do ciasta dodać rodzynki i orzechy. Całość dokładnie wymieszać. Na końcu dodać jabłka ,wymieszać i przelać do wysmarowanej tłuszczem podłużnej formy. Piec ok. 70 min w temp 190 stopni.