Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowy i wilgotny murzynek z domowym dżemem z dyni i polewą z mlecznej czekolady. Przepis prosty i szybki a wypiek zaskakujący !
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4922
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1446
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4922
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1446
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni
Do miski rozbijamy jajka, dajemy cukier i ucieramy za pomocą miksera. Następnie dodajemy pozostałe składniki .Wszystkie łączymy za pomocą miksera, aż do uzyskania gładkiego ciasta.
Przelewamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy lub inne formy
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 40-45 min. Po wbiciu wykałaczki powinna być sucha. Na przestudzone ciasto wylewamy polewę czekoladową *