Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro udał się mnie, to dadzą radę wszyscy. Czasem przyjaciółka podsyła mi proste przepisy, żeby nawet taki beznadziejny cukiernik jakim jestem ja, mógł coś sam upiec :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Żółtka oddzielic od białek. Białka ubic. Dodac do nich kolejno (po trochu) cukier, mąkę, żółtka, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Ja to mieszam miksując, a mąkę, proszek, sodę, kakao i cynamon wcześniej sobie przesiewam.
Do ciasta wrzucic pokrojone w kostkę jabłka i wymieszac łyżką. Wylac na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. godz. w temp. 170-180 stopni. (Użyłam blachy 33x25).