Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro udał się mnie, to dadzą radę wszyscy. Czasem przyjaciółka podsyła mi proste przepisy, żeby nawet taki beznadziejny cukiernik jakim jestem ja, mógł coś sam upiec :)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Składniki
Żółtka oddzielic od białek. Białka ubic. Dodac do nich kolejno (po trochu) cukier, mąkę, żółtka, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Ja to mieszam miksując, a mąkę, proszek, sodę, kakao i cynamon wcześniej sobie przesiewam.
Do ciasta wrzucic pokrojone w kostkę jabłka i wymieszac łyżką. Wylac na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. godz. w temp. 170-180 stopni. (Użyłam blachy 33x25).