Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro udał się mnie, to dadzą radę wszyscy. Czasem przyjaciółka podsyła mi proste przepisy, żeby nawet taki beznadziejny cukiernik jakim jestem ja, mógł coś sam upiec :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2900
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 195
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 85
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2900
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 195
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 85
Składniki
Żółtka oddzielic od białek. Białka ubic. Dodac do nich kolejno (po trochu) cukier, mąkę, żółtka, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Ja to mieszam miksując, a mąkę, proszek, sodę, kakao i cynamon wcześniej sobie przesiewam.
Do ciasta wrzucic pokrojone w kostkę jabłka i wymieszac łyżką. Wylac na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. godz. w temp. 170-180 stopni. (Użyłam blachy 33x25).