Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro udał się mnie, to dadzą radę wszyscy. Czasem przyjaciółka podsyła mi proste przepisy, żeby nawet taki beznadziejny cukiernik jakim jestem ja, mógł coś sam upiec :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6480
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13493
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5266
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6480
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13493
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5266
Składniki
Żółtka oddzielic od białek. Białka ubic. Dodac do nich kolejno (po trochu) cukier, mąkę, żółtka, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Ja to mieszam miksując, a mąkę, proszek, sodę, kakao i cynamon wcześniej sobie przesiewam.
Do ciasta wrzucic pokrojone w kostkę jabłka i wymieszac łyżką. Wylac na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. godz. w temp. 170-180 stopni. (Użyłam blachy 33x25).