Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto z kategorii "goście w drodze", super proste w wykonaniu a do tego pyszne
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 38
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26539
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 38
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26539
Składniki
1. do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, kakao, przyprawę do piernika oraz sodę, wymieszać łyżką, 2. do suchych produktów dodać jajko, mleko i olej, miksować chwilę do połączenia składników, dodać dżem i dalej miksować, na koniec dodać rodzynki i posiekane orzechy ( rodzynek nie trzeba moczyć ani obtaczać w mące), wymieszać łyżką, 3. formę keksową wyłożyć papierem, wyłożyć ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 60 min, 4. polać polewą, ale posypany cukrem pudrem też jest pyszny smacznego