Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto z kategorii "goście w drodze", super proste w wykonaniu a do tego pyszne
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30867
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3614
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1114
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30867
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3614
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1114
Składniki
1. do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, kakao, przyprawę do piernika oraz sodę, wymieszać łyżką, 2. do suchych produktów dodać jajko, mleko i olej, miksować chwilę do połączenia składników, dodać dżem i dalej miksować, na koniec dodać rodzynki i posiekane orzechy ( rodzynek nie trzeba moczyć ani obtaczać w mące), wymieszać łyżką, 3. formę keksową wyłożyć papierem, wyłożyć ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 60 min, 4. polać polewą, ale posypany cukrem pudrem też jest pyszny smacznego