Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto z kategorii "goście w drodze", super proste w wykonaniu a do tego pyszne
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 132
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 132
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
1. do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, kakao, przyprawę do piernika oraz sodę, wymieszać łyżką, 2. do suchych produktów dodać jajko, mleko i olej, miksować chwilę do połączenia składników, dodać dżem i dalej miksować, na koniec dodać rodzynki i posiekane orzechy ( rodzynek nie trzeba moczyć ani obtaczać w mące), wymieszać łyżką, 3. formę keksową wyłożyć papierem, wyłożyć ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 60 min, 4. polać polewą, ale posypany cukrem pudrem też jest pyszny smacznego