Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto jest pyszne, można zmieniać dodatki i smak wypieku
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 33
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 33
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 122
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 108
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 33
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 33
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 122
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 108
Składniki
1. do miski wsypać mąkę, cukier, kakao i sodę, wymieszać, dodać jajko, olej, mleko i dżem, wymieszać łyżką do połączenie składników, 2. jabłka obrać, pokroić w kostkę, do ciasta dodać jabłka i maliny, delikatnie wymieszać, 3. ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 60 min w 180 st, gotowe ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą