Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto jest pyszne, można zmieniać dodatki i smak wypieku
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
1. do miski wsypać mąkę, cukier, kakao i sodę, wymieszać, dodać jajko, olej, mleko i dżem, wymieszać łyżką do połączenie składników, 2. jabłka obrać, pokroić w kostkę, do ciasta dodać jabłka i maliny, delikatnie wymieszać, 3. ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 60 min w 180 st, gotowe ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą