Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto jest pyszne, można zmieniać dodatki i smak wypieku
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415068
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2451
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415068
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2451
Składniki
1. do miski wsypać mąkę, cukier, kakao i sodę, wymieszać, dodać jajko, olej, mleko i dżem, wymieszać łyżką do połączenie składników, 2. jabłka obrać, pokroić w kostkę, do ciasta dodać jabłka i maliny, delikatnie wymieszać, 3. ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 60 min w 180 st, gotowe ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą