Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto przekładane jabłkami.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22154
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 344
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 471
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22154
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 344
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 471
Składniki
Białka ubijamy mikserem.
Dodajemy cukier.
Następnie żółtka.
W misce mieszamy mąki z proszkiem do pieczenia
Delikatnie wsypujemy do masy jajecznej i łyżką mieszamy.
Wykładamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180˚C.
Galaretkę jedną rozpuszczamy w ½ szk. gorącej wody i łączymy z jabłkami.
Gdy trochę już tężeje wykładamy na biszkopt.
2 galaretki żółte rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1 ½ szk. wody, studzimy.
Śnieżkę ubijamy z 2 szk. mleka.
Dodajemy galaretki tężejące.
Wykładamy masę na mus jabłkowy.
Batony kruszymy, posypujemy wierzch ciasta.
Ciasto gotowe. Smacznego.