Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser jest po prostu w swej prostocie przepyszny..................SMACZNEGO!!!
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 523
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75324
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1597
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 522
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1277
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 523
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75324
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1597
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 522
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1277
Składniki
truskawki dojrzałe obrać, opłukać, kilkanaście zostawić do ozdoby, truskawki dobrze zmiksować w pojemniku blendera
zmiksowane truskawki przełożyć do naczynia i mikserem zmiksować z jogurtem gęstym, serkiem homogenizowanym waniliowym na masę gładką
galaretkę truskawkową, 2 łyżeczki żelatyny rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wystudzoną wlać do masy i dobrze zmiksować
forma silikonowa 22 cm - wlać masę do formy, poukładać biszkopty lekko je wciskając w masę
powkładać kostki czekolady nadziewanej orzechami, schować do lodówki do stężenia
truskawki pozostałe dać na wierzch, galaretkę agrestową z 1 łyżeczką żelatyny rozmieszać w 600 ml gorącej wody i tężejącą galaretkę wlać na masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser wyłożyć na talerz