Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie szarlotkowe, które można zrobić kilka dni wcześniej, włożyć do lodówki i przechowywać przez kilka dni. Kiedy najdzie Cię ochota na szarlotkę, wystarczy jabłka wyłożyć na ciasto i w ten sposób zaoszczędzisz czas na przygotowanie jabłek. Nadzienie nadaje się idealnie również do tarta, pierogów, gofrów, naleśników lub lodów.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę i umieścić w misce. Dodać sok cytryny, stevię/cukier, całe goździki, cukier waniliowy, gałkę muszkatołową. Dobrze wymieszać. Na rozgrzane masło wrzucić jabłka i dusić na małym ogniu aż cukier się rozpuści a owoce zaczną wytrącać sok. Kiedy część jego odparuje a jabłka zaczną rozpadać się na mniejsze kawałki cienkim strumieniem wlać wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Gotować go zgęstnienia. Jeśli chcesz otrzymać luźniejszą konsystencję, dodaj tylko jedną łyżkę mąki ziemniaczanej. Nadzienie nadaje się idealnie do szarlotki, tart, pierogów, gofrów, naleśników lub lodów. Smacznego. Na filmie jabłka prażone zostały przygotowane z 1½ porcji.