Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na przepyszne ciasto z jabłkami, które jest bardzo proste w przygotowaniu. Ciasto jest wilgotne, bardzo smaczne i zawsze się udaje. Polecam wypróbować przepis i życzę udanego wypieku
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29239
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1662
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18577
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 675
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29239
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1662
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18577
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 675
Składniki
Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne, kroję w drobną kostkę i przekładam do dużej miski w której przygotuję ciasto. Do jabłek dodaję cukier, rodzynki, olej, mieszam i odstawiam na około 2 godziny, tak żeby jabłka puściły sok.
Po około 2 godzinach: Do jabłek dodaję pozostałe składniki na ciasto i mieszam łyżką, tak żeby składniki się połączyły. Następnie ciasto wykładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównuję i piekę.
Pieczenie: Foremkę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na druga od dołu półkę i piekę około 45 minut, do suchego patyczka. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Długość pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika i wielkości foremki. Upieczone ciasto wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Wystudzone możemy oprószyć cukrem pudrem, pomalować lukrem lub polewą czekoladową. Ciasto wiewiórka jest gotowe, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa