Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na przepyszne ciasto z jabłkami, które jest bardzo proste w przygotowaniu. Ciasto jest wilgotne, bardzo smaczne i zawsze się udaje. Polecam wypróbować przepis i życzę udanego wypieku
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3838
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34216
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1623
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113651
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3838
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34216
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1623
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113651
Składniki
Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne, kroję w drobną kostkę i przekładam do dużej miski w której przygotuję ciasto. Do jabłek dodaję cukier, rodzynki, olej, mieszam i odstawiam na około 2 godziny, tak żeby jabłka puściły sok.
Po około 2 godzinach: Do jabłek dodaję pozostałe składniki na ciasto i mieszam łyżką, tak żeby składniki się połączyły. Następnie ciasto wykładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównuję i piekę.
Pieczenie: Foremkę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na druga od dołu półkę i piekę około 45 minut, do suchego patyczka. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Długość pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika i wielkości foremki. Upieczone ciasto wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Wystudzone możemy oprószyć cukrem pudrem, pomalować lukrem lub polewą czekoladową. Ciasto wiewiórka jest gotowe, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa