Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piernik jest bardzo łatwy do zrobienia i bardzo smaczny
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 823
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 823
Składniki
Robimy ciasto, wszystko wkładamy do garnka, tzn. wlewamy 1/2 szkl.wody, dodajemy 4 łyżki kakao, przyprawe do piernika, 2 szkl.cukru, 4 łyżki miodu, całą kostkę masła, wszystko rozpuszczamy , zagotowujemy. Trzeba tę masę ostudzić.
Bierzemy 5 żółtek , dodajemy 2 szkl. mąki krupczatki, proszek do pieczeni / 2 płaskie łyżeczki / , mieszamy wszystko robotem . Ubijamy białka / 5 szt./ z szczyptą soli na sztywną pianę., i dodajemy tę mase czekoladową do białek , na końcu dodajemy bakalie / uprażone orzechy, pokrojone śliwki i rodzynki./
Pieczemy w temp.180"C . - przez 40-45 min.Polewamy masą , czekolada.Smacznego!!!