Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piernik jest bardzo łatwy do zrobienia i bardzo smaczny
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 208
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 510
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 137
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 208
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 510
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 137
Składniki
Robimy ciasto, wszystko wkładamy do garnka, tzn. wlewamy 1/2 szkl.wody, dodajemy 4 łyżki kakao, przyprawe do piernika, 2 szkl.cukru, 4 łyżki miodu, całą kostkę masła, wszystko rozpuszczamy , zagotowujemy. Trzeba tę masę ostudzić.
Bierzemy 5 żółtek , dodajemy 2 szkl. mąki krupczatki, proszek do pieczeni / 2 płaskie łyżeczki / , mieszamy wszystko robotem . Ubijamy białka / 5 szt./ z szczyptą soli na sztywną pianę., i dodajemy tę mase czekoladową do białek , na końcu dodajemy bakalie / uprażone orzechy, pokrojone śliwki i rodzynki./
Pieczemy w temp.180"C . - przez 40-45 min.Polewamy masą , czekolada.Smacznego!!!