Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik z limonką. Nic a nic nie opada, jest równy jak stół :) Bardzo delikatny, łącznie ze spodem, który jest miękki niczym biszkopt :) W smaku wyraźnie czuć smak limonki, szczególnie gdy próbuje się go jeszcze na ciepło :) Godny polecenia!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8010
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 286
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8010
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 286
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Składniki
Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać mąkę, jajko, proszek do pieczenia, cukier i kakao, wyrobić jednolite ciasto. Wyłożyć na dno prostokątnej blaszki o wymiarach 30x22 cm, wierzch lekko posypać mąką, równomiernie rozprowadzić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 18-20 minut.
Z białek ubić sztywną pianę. Do drugiej miski wyłożyć ser, dodać żółtka, cukier, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, olej, skórkę otartą z jednej sparzonej wrzątkiem limonki oraz sok z 2 limonek. zmiksować na jednolitą masę. Dodać ubite białka, delikatnie wymieszać łyżką. wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. wstawić do piekarnika nagrzanego do 160C, piec ok. 70 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić.