Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha szarlotka polecam
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 203
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2519
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 203
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 223
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 203
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2519
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 203
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 223
Składniki
.Z podanych wyżej składników oprócz białek ,kisielu i 0,5 szkl cukru zagniatam kruche ciasto, które dzielę na 2 części ,pierwsza cześć wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na na ciasto układam jabłka parzone.
Z podanych wyżej składników oprócz białek ,kisielu i 0,5 szkl cukru zagniatam kruche ciasto Z 5 białek odrobiny soli ubijam beze stopniowo dodaję 0,5 szkl cukru na końcu kisiel .Beze wykładam na jabłka a na nie skubie pozostałe ciasto .
Gotową szarlotkę wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 35 minut w 200stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ,cieple ciasto posypuje cukrem pudrem odstawiam do ostygnięcia życzę smacznego.