Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha szarlotka polecam
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 38
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2726
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 153
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 119
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 38
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2726
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 153
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 119
Składniki
.Z podanych wyżej składników oprócz białek ,kisielu i 0,5 szkl cukru zagniatam kruche ciasto, które dzielę na 2 części ,pierwsza cześć wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na na ciasto układam jabłka parzone.
Z podanych wyżej składników oprócz białek ,kisielu i 0,5 szkl cukru zagniatam kruche ciasto Z 5 białek odrobiny soli ubijam beze stopniowo dodaję 0,5 szkl cukru na końcu kisiel .Beze wykładam na jabłka a na nie skubie pozostałe ciasto .
Gotową szarlotkę wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 35 minut w 200stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ,cieple ciasto posypuje cukrem pudrem odstawiam do ostygnięcia życzę smacznego.