Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsłynniejszych potraw świata, rodem z Węgier
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Rodzynki i skórki pomarańczy na dzień przed przygotowaniem naleśników zalewamy rumem.
Robimy ciasto naleśnikowe. Odstawiany na 30 minut. Smażymy cieńkie naleśniki.
Podgrzewamy śmietanę. Do niej dodajemy odsączone z rumu rodzynki i skórki pomarańczy,cukier, zmielone orzechy i cynamon. Wszystko podgrzewamy. Następnie studzimy i do masy dolewamy połowę rumu.
Naleśniki smarujemy nadzieniem i składamy w ćwiartki. Polewamy resztką rumu oraz obficie polewą czekoladową.
Ps Powstaje ok 8 porcji Ps 2 Bardzo często naleśniki a la Gundel podaje się jako deser. Ps 3. Przy wnoszeniu potrawy należy podpalić rum