Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsłynniejszych potraw świata, rodem z Węgier
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 68
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 817
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 130
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 68
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 817
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 130
Składniki
Rodzynki i skórki pomarańczy na dzień przed przygotowaniem naleśników zalewamy rumem.
Robimy ciasto naleśnikowe. Odstawiany na 30 minut. Smażymy cieńkie naleśniki.
Podgrzewamy śmietanę. Do niej dodajemy odsączone z rumu rodzynki i skórki pomarańczy,cukier, zmielone orzechy i cynamon. Wszystko podgrzewamy. Następnie studzimy i do masy dolewamy połowę rumu.
Naleśniki smarujemy nadzieniem i składamy w ćwiartki. Polewamy resztką rumu oraz obficie polewą czekoladową.
Ps Powstaje ok 8 porcji Ps 2 Bardzo często naleśniki a la Gundel podaje się jako deser. Ps 3. Przy wnoszeniu potrawy należy podpalić rum