Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich, którzy uwielbiają owoce lata proponuję przepyszne naleśniki - po prostu palce lizać!)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 380
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1965
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3923
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3813
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 380
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1965
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3923
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3813
Składniki
Mąkę, jajka, mleko kokosowe i śmietanę zmiksować. Dodać łyżkę wiórków kokosowych i sól.Ciasto odstawić na 15 minut, po czym usmażyć cienkie naleśniki.
Z bananów i brzoswini zdjąć skórę i pokroić na małe kawałki. Maliny przepołowić, dodać gukier waniliowy i wymieszać. Banany można skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Do naturalnego jogurtu dodać jagody, nieco rozgnieść, ale nie wszystkie. Jeśli ktoś lubi może dodać cukier. Ja nie dawałam.
Na naleśniki wyłożyć owocowy farsz, złożyć w trójkąty, podgrzać na patelni i polać sosem jagodowym.
Na polewę można również użyć gotowe jogurty owocowe, a do farszu można dać owoce wg własnego smaku. Można również udekorować naleśniki uprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi. Z podanych proporcji wychodzi ok.14 naleśników. Życzę SMACZNEGO!