Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto do kawki i nie tylko.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Składniki
Ciasto wykladamy na blache i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni góra/dól przez ok.20 min
Budyn: 500ml mleka ,waniliowy ekstrakt,polówka cukru, podgrzewamy
Do pozostalego mleka dajemy make,skrobie,zóltka,resztke cukru,dobrze wszystko wymieszac/roztrzepac
Do goracego mleka,jeszcze nie gotujacego sie wlewamy mleko z zóltkami i gotujemy jak budyn.
Nastepnie przekladamy do naczynia,przykrywamy folia i odkladamy do calkowitego wystygniecia.
Miekkie maslo ubijamy na biala puszysta mase.Dodajemy lyzkami wystudzony budyn i ubijamy dalej.
Nastepnie na wystygniety blat ukladamy krem.Drugi blat kroimy na kawalki i dajemy na krem,posypujemy cukrem pudrem lub dajemy go w calosci ,zostawiamy az góra zmieknie i wtedy kroimy ,posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam do obejrzenia filmiku ,gdzie wszystko jest dobrze wytlumaczone.Mój kanal na YouTube Slodki Smak Pasji,zapraszam!