Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecany przez znjomych
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Gotujemy kasze manną z dodatkiem cukru i margaryny tak długo, aż kasza będzie odstawać od garnka ( ok. 5 min.). Mase dzielimy na 2 części.
Do jednej dodajemy kakao ( 1 - 2 łyżki). Blache wykładamy herbatnikami. Nakładamy białą mase, przykrywamy herbatnikami i nakładamy mase ciemną, poczym posypujemy ją wiórkami kokosowymi.