Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne muffinki od tych tradycyjnych różnią się przede wszystkim dodatkiem cynamonu.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 237
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 88
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 101
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 162
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 237
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 88
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 101
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 162
Składniki
Wykonanie: Składniki mokre wymieszać ze sobą: roztopiony i ostudzony olej kokosowy, mleko, jajka. W osobnym naczyniu wymieszać suche składniki, a następnie dodawać do składników mokrych - cały czas miksując. Na koniec dodać rozdrobnione orzechy i wymieszać delikatnie łyżką. Nakładać ciasto do połowy wysokości formy na babeczki, następnie 0,5 łyżeczki powidła śliwkowego i przykryć resztą ciasta. Piec 20 minut w temp. 200 stopni.