Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odwrócone ciasto ananasowe jest łatwe w przygotowaniu i niezwykle pięknie prezentuje się na stole. Polecam!
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 22
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 264
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 178
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 22
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 264
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 178
Składniki
Plastry ananasa wyjmuję z zalewy (której nie wylewam) i odsączam na papierowym ręczniku. Spód tortownicy wykładam papierem do pieczenia, a boki smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Na dnie układam krążki ananasa. W środek wkładam po pół suszonej moreli, a przestrzenie między ananasem wysypuję siekanymi orzechami.
Do miski wbijam jajka i dodaję 5 łyżek zalewy w której był ananas. Dokładnie miksuję.
Do drugiej miski dodaję mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Mieszam składniki rózgą.
Wracam do jajek. Dolewam do nich roztopione i lekko przestudzone masło. Stopniowo dodaję mąkę z cukrem cały czas miksując. Ciasto przelewam do tortownicy z ananasem na dnie. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę około 35 – 40 minut. Pod koniec robię test suchego patyczka.
Przestudzone ciasto wyjmuję z tortownicy i odwracam, tak aby ananas znalazł się na wierzchu. Ewentualnie posypuję cukrem pudrem. Smacznego!!!