Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam Kochani, zapraszam na pyszne, pulchne, mięciutkie i wilgotne babeczki-muffinki z kremem z masłem orzechowym.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2183
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2183
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Do jednej miski dajemy składniki mokre-mieszamy trzepaczką do połączenia. Do drugiej miski dajemy składniki suche-mieszamy. Następnie do składników suchych dajemy mokre i wszystko mieszamy trzepaczką do połączenia składników, i uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto ma być lekko lejące. Dzięki temu babeczki idealnie wyrosną, będą puchate, puszyste i wilgotne.Następnie do składników suchych dajemy mokre i wszystko mieszamy trzepaczką do połączenia składników, i uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto ma być lekko lejące. Dzięki temu babeczki idealnie wyrosną, będą puchate, puszyste i wilgotne.
Następnie formę na muffinki wykładamy papilotkami, i napełniamy je do 2/3 wysokości. Babeczki pieczemy do suchego patyczka około 15-20 minut w temp 180 stopni grzanie góra-dół. Wyciągamy z piekarnika, przekładamy na jakąś tacę i pieczemy drugą porcję. Babeczki studzimy.
KREM Krem można wykonać dowolny. Ja polecam ten, jest łatwy i na prawdę pyszny :) Śmietankę 36% ubijamy z cukrem pudrem na sztywno dodajemy masło orzechowe i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu.
Krem przekładamy do rękawa, lub szprycy i dekorujemy babeczki według własnego uznania. Ja posypałam je czekoladową posypką, orzechami. Babeczki wstawiamy do lodówki i gotowe :)