Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3567
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2093
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1081
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 286
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3567
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2093
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1081
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 286
Składniki
W małym garnuszku rozpuścić margarynę. Zdjąć z ognia i dorzucić połamane w kosteczkę dwie białe czekolady. Mieszać do całkowitego połączenia. Następnie ubić pianę z białek z odrobiną soli. Dodać do niej cukier, cukier waniliowy i żółtka. Do tak uzyskanej masy jajecznej przesiać mąkę i całość delikatnie zamieszać. Dodać posiekane orzechy, przyprawę korzenną i przygotowaną wcześniej masę czekoladową. Dokładnie połączyć. Ciasto umieścić na wyłożonej papierem blasze i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 30 min. Po upieczeniu ciasto pokroić w kwadraty i dowolnie udekorować. Najlepiej smakują następnego dnia.