Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10728
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6177
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13068
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4819
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10728
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6177
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13068
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4819
Składniki
Mąkę należy przesiać, dosypać orzechy, cukier i dodać miękkie masło. Składniki zagnieść ze sobą, aż wszystko razem ładnie się połączy. Uzyskamy masę, która nie będzie spójna. Małą łyżeczką nakładamy na rękę ciasto orzechowe i formujemy kształty. Niestety ciasta nie da się rozwałkować i wycinać foremkami. Każde ciasteczko to ręcznie wykonana robota. Ciasteczka pieczemy 15 minut w 175 * Smacznego.