Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1038
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2076
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1038
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2076
Składniki
Mąkę należy przesiać, dosypać orzechy, cukier i dodać miękkie masło. Składniki zagnieść ze sobą, aż wszystko razem ładnie się połączy. Uzyskamy masę, która nie będzie spójna. Małą łyżeczką nakładamy na rękę ciasto orzechowe i formujemy kształty. Niestety ciasta nie da się rozwałkować i wycinać foremkami. Każde ciasteczko to ręcznie wykonana robota. Ciasteczka pieczemy 15 minut w 175 * Smacznego.