Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na orzechowe ciasteczka z galaretką.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 265
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 198
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 54
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 265
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 198
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 54
Składniki
W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać pokrojone zimne masło, białko i mielone orzechy. Ze składników zagnieść kulę, zawinąć w folię, włożyć na ok. 30 minut do lodówki. Ugotować galaretkę w 400 ml wody i odstawić do ostygnięcia. Po schłodzeniu ciasto wałkować na grubość 4 mm w połowie ciasteczek zrobić okienko, piec ok 12 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Z niewielkiej ilości wody i cukru zrobić lukier posmarować nim pełne ciasteczka a następnie przykryć ciasteczkiem z okienkiem. Galaretkę rozpuścić w 250 ml wody. Gd zacznie tężeć wlać do ciastek.