Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, bardzo szybkie i banalnie proste orzechowe ciasto z cukinią. Bardzo aromatyczne, wilgotne i chrupiące,( bo sama miele orzechy). Ciasto zachwyca prostotą, a jednocześnie wygląda bardzo wytwornie.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 90
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 539
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 70
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 446
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 90
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 539
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 70
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 446
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem, sodą, solą oraz orzechami. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka z cukrem i olejem. Do suchych składników dodajemy masę jajeczną. Mieszamy i dodajemy cukinię.
Wszystko ze sobą łączymy. Ciasto wylewamy na średnią blaszkę (u mnie kwadratowa) wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170'C przez około 35-40 minut.
Ciasto sprawdzamy patyczkiem, jeżeli jest suchy to wówczas ciasto jest upieczone. Po upieczeniu ciasto studzimy na kratce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Roztopioną czekoladą oblewamy ciasto.
A na wierzch sypiemy posiekane orzechy. Ja czasem obsypuję ciasto samym cukrem pudrem bez polewy i też jest pyszne. Smacznego !!!