Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze piekłam z migdałami, tym razem z orzechami. To są nasze ulubione ciasteczka świąteczne i nie tylko.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25000
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25000
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 123
Składniki
ciasto-Masło w temperaturze pokojowej,zmiksować z cukrem i aromatem.Przesiać mąkę, dodać orzechy i zagnieść i podzielić na 4 części. Każdą znowu na 4 kawałki. Ich na 8 kawałeczków. Wyjdzie 4x8=32 a 4x32=128 szt. Zrobić z nich kulki, potem wałeczki, lekko cieńsze na końcach, jak księżyce.
Układać na wysmarowanej blaszce, albo wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 175 * C. ok. 15 min. Sprawdzać czy rogi ciasteczek już są złote, to znaczy że są już gotowe.
Po wyjęciu z piekarnika, ciepłe ciastka oprószamy cukrem pudrem.