Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Ciastka które zawsze pieczemy na Boże Narodzenie. Orzechy, cukier waniliowy zapach roznosi się po całym domu. Delikatne i lekko chrupiące najlepsze z dużą ilością cukru pudru i wanilii. Zapach świąt :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6393
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6393
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Wychodzi ok. 30 ciasteczek. Orzechy lekko rozdrobnić w robocie. Zimne masło pokroić w kostkę. Do orzechów dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić minimum 60 minut. Potem blat roboczy podsypać lekko mąką. Odrywać większe kawałki ciasta i rolować wałek jak na kopytka. Odkrawać kawałki i każdy delikatnie zrolować, potem zwinąć w podkówkę. Ciastka układać na blasze z papierem do pieczenia. Blaszki z ciastkami przed pieczeniem trzymać w lodówce.
Piec w 175 C ok. 17-20 minut. Mnie tym razem wyszły 32 ciasteczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.