Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Ciastka które zawsze pieczemy na Boże Narodzenie. Orzechy, cukier waniliowy zapach roznosi się po całym domu. Delikatne i lekko chrupiące najlepsze z dużą ilością cukru pudru i wanilii. Zapach świąt :)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1769
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7396
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2900
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1769
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7396
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2900
Składniki
Wychodzi ok. 30 ciasteczek. Orzechy lekko rozdrobnić w robocie. Zimne masło pokroić w kostkę. Do orzechów dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić minimum 60 minut. Potem blat roboczy podsypać lekko mąką. Odrywać większe kawałki ciasta i rolować wałek jak na kopytka. Odkrawać kawałki i każdy delikatnie zrolować, potem zwinąć w podkówkę. Ciastka układać na blasze z papierem do pieczenia. Blaszki z ciastkami przed pieczeniem trzymać w lodówce.
Piec w 175 C ok. 17-20 minut. Mnie tym razem wyszły 32 ciasteczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.