Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada drożdżowa z puszystym orzechowym nadzieniem !
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
MASA ORZECHOWA: 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. 2. Następnie dodajemy cukier. Miksujemy. 3. Do piany dodajemy sok z cytryny i zmielone orzechy. Mieszamy.
CIASTO: 1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, żółtka i szczyptę soli. 2. Dolewamy zaczyn i wyrabiamy ciasto. Na koniec dodajemy rozpuszczone, wystudzone masło. 3. Odstawiamy na około ½ godz. do wyrośnięcia. 4. Ciasto rozwałkowujemy na długi placek, wierzch smarujemy przygotowaną masą orzechową, zwinąć w roladę. 5. Roladę wkładamy do natłuszczonej formy (najlepiej keksówki). 6. Odstawiamy ponownie na ½ godziny do wyrośnięcia. 7. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 st.