Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada drożdżowa z puszystym orzechowym nadzieniem !
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 446
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1149
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 446
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1149
Składniki
MASA ORZECHOWA: 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. 2. Następnie dodajemy cukier. Miksujemy. 3. Do piany dodajemy sok z cytryny i zmielone orzechy. Mieszamy.
CIASTO: 1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, żółtka i szczyptę soli. 2. Dolewamy zaczyn i wyrabiamy ciasto. Na koniec dodajemy rozpuszczone, wystudzone masło. 3. Odstawiamy na około ½ godz. do wyrośnięcia. 4. Ciasto rozwałkowujemy na długi placek, wierzch smarujemy przygotowaną masą orzechową, zwinąć w roladę. 5. Roladę wkładamy do natłuszczonej formy (najlepiej keksówki). 6. Odstawiamy ponownie na ½ godziny do wyrośnięcia. 7. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 st.