Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne ciasto ze skarbów jesieni
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5499
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47979
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165812
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5499
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47979
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165812
Składniki
1. żółtka oddzielić od białek, ubić z cukrem, dodać orzechy, mąkę, sodę, proszek, przyprawy, rodzynki i olej, wymieszać, jeśli ciasto będzie będzie bardzo gęste, dodać mleka, białka ubić na sztywno, wymieszać z ciastem najpierw część piany, żeby ciasto się rozluźniło a potem dodać resztę i delikatnie wymieszać, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez ok 40 min, wystudzić, 2. jabłka zagotować, dodać galaretkę, dokładnie wymieszać, ciasto przekroić na dwie części, wyłożyć na spód jabłka z galaretką, rozsmarować, przykryć drugą częścią ciasta, 3. czekoladę połamać, dodać 2 łyżki mleka, rozpuścić, polać ciasto, można posypać mielonymi orzechami, smacznego