Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne ciasto ze skarbów jesieni
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118502
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8551
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2344
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118502
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8551
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2344
Składniki
1. żółtka oddzielić od białek, ubić z cukrem, dodać orzechy, mąkę, sodę, proszek, przyprawy, rodzynki i olej, wymieszać, jeśli ciasto będzie będzie bardzo gęste, dodać mleka, białka ubić na sztywno, wymieszać z ciastem najpierw część piany, żeby ciasto się rozluźniło a potem dodać resztę i delikatnie wymieszać, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez ok 40 min, wystudzić, 2. jabłka zagotować, dodać galaretkę, dokładnie wymieszać, ciasto przekroić na dwie części, wyłożyć na spód jabłka z galaretką, rozsmarować, przykryć drugą częścią ciasta, 3. czekoladę połamać, dodać 2 łyżki mleka, rozpuścić, polać ciasto, można posypać mielonymi orzechami, smacznego