Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo pyszne.Spróbowałam połączyć,masę krówkową z serkiem,udało się. Wyszedł pyszny krem i tym samym i całe ciasto.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4299
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4299
Składniki
biszkopt orzechowy-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i dalej ubijać.Przesiewać mąkę z proszkiem i już mieszać łopatką.Na koniec dosypać orzechy i lekko je wmieszać.Jak ktoś lubi może dodać szczyptę imbiru i cynamonu. Wylać na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20-25 min.w 175*C. Po upieczeniu, obrócić, zdjąć papier i ostudzić biszkopt.
biszkopt kakaowy-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem i kakao. Lekko mieszać, dolewając wodę potem olej. Dodać kilka kropli olejku. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia,30x40. Piec 25 min. w 175*.Tak samo jak poprzedni biszkopt ostudzić i włożyć z powrotem do tej samej blaszki, ale wyłożonej nowym i wyższym papierem.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,potem ostudzić do letniego.Ubić śmietankę z fixem, potem z porcjami serka.Dalej ubijać dodawać po łyżce miękkiej masy krówkowej. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć na kakaowy biszkopt. Przykryć biszkoptem orzechowym.
polewa-Na wolnym ogniu, podgrzać: masło, cukier i miód.Mieszać do rozpuści się cukru. Po lekkim ostudzeniu, rozsmarować na górze ciasta.
Posypać siekanymi orzechami. Schłodzić ciasto w lodówce.