Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser, sama słodycz i rozkosz dla podniebienia ! Polecam z całego serca bo warto! Pyszny na drugi dzień :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2007
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5388
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2007
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5388
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Ciasto: Z mąki, cukru, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukrów i jajek zagniatamy ciasto. Dzielimy je na trzy części i każdą pieczemy osobno w 180 stopniach do 10 minut. Foremka 25/36. Masa grysikowa: Mleko zagotowujemy z cukrami, wsypujemy kaszę mannę i mieszamy gotując do zgęstnienia. Studzimy i ucieramy z masłem. Masa krówkowa: Margarynę ucieramy z kajmakiem. Wsypujemy pokruszone wafelki. Polewa: Margarynę, cukier, miód i czekoladę roztapiamy. Wsypujemy pokrojone orzechy i wykładamy polewę na ciasto. Przełożenie: Ciasto- masa grysikowa- ciasto- masa krówkowa- ciasto- polewa Pyszny na drugi dzień :)