Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser, sama słodycz i rozkosz dla podniebienia ! Polecam z całego serca bo warto! Pyszny na drugi dzień :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Ciasto: Z mąki, cukru, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukrów i jajek zagniatamy ciasto. Dzielimy je na trzy części i każdą pieczemy osobno w 180 stopniach do 10 minut. Foremka 25/36. Masa grysikowa: Mleko zagotowujemy z cukrami, wsypujemy kaszę mannę i mieszamy gotując do zgęstnienia. Studzimy i ucieramy z masłem. Masa krówkowa: Margarynę ucieramy z kajmakiem. Wsypujemy pokruszone wafelki. Polewa: Margarynę, cukier, miód i czekoladę roztapiamy. Wsypujemy pokrojone orzechy i wykładamy polewę na ciasto. Przełożenie: Ciasto- masa grysikowa- ciasto- masa krówkowa- ciasto- polewa Pyszny na drugi dzień :)