Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto składa się z kilku warstw, ciasto kruche, orzechowe, kokosowe oraz masa. Proszę się nie zrażać, piecze się szybko a w tym czasie robimy następne warstwy ciasta.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 31
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 44
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 43
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 46
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 30
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 31
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 44
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 43
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 46
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 30
Składniki
Sposób przygotowania ciasta: 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy, ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy, układamy na dnie blaszki i każdą z osobną pieczemy 20 minut w 180 °C.
Sposób przygotowania ciasta kokosowego: 1. Białka ubijamy razem z cukrem dodajemy wiórki kokosowe mieszając delikatnie łyżką. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 °C.
Sposób przygotowania ciasta orzechowego: 1. Białka ubijamy mikser razem z cukrem, następnie dodajemy proszek do pieczenia, bulkę tartą, oraz pokruszone drobno orzechy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 °C.
Sposób przygotowania masy: 1. Półtora szklanki mleka wlewamy do rondelka, wsypujemy cukier i gotujemy. W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń z mąką oraz żółtkami. 2. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy do uzyskania gęstej masy. 3. Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń.
Sposób przygotowania polewy: 1. Czekolady przekładamy do rondelka wlewamy śmietanę i gotujemy.
Przełożenie placka: 1. Na dnie blaszki układamy cisto kruche, smarujemy 1/3 masy i układamy ciasto kokosowe. Ponownie smarujemy 1/3 masy i układamy ciasto orzechowe, rozprowadzamy resztę masy i na koniec placek kruchy.
2. Wierzch ciasta polewamy polewą i posypujemy pokruszonymi orzechami.
3. Chłodzimy w lodówce. 4. Smacznego.