Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez glutenu, bez jajek i bez laktozy dla osób z nietolerancjami.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 889
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 58
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 391
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 140
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 889
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 58
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 391
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 140
Składniki
CIASTO: 1. Daktyle włóż do rondelka i dodaj gorącą kawę. 2. Gotuj, aż z daktyli powstanie masa o konsystencji konfitury. 3. Do miski wsyp suche składniki. 4. Dodaj masę daktylową i pozostałe składniki. 5. Wymieszaj łyżką do połączenia się składników. Powinna powstać masa o konsystencji ciasta na muffinki (w razie potrzeby dodaj trochę mleka roślinnego). 6. Masę przełóż do keksówki wysmarowanej olejem. 7. Piecz w temperaturze 170°C około 45 minut lub do tzw. suchego patyczka.
POLEWA CZEKOLADOWA: 1. Wszystkie składniki włóż do rondelka. 2. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. 3. Powstałą polewą posmaruj wierzch ciasta. 4. Udekoruj kawałkami daktyli lub orzechów. 5. Smacznego :-)