Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez glutenu, bez jajek i bez laktozy dla osób z nietolerancjami.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17383
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 113
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 254
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 305
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17383
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 113
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 254
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 305
Składniki
CIASTO: 1. Daktyle włóż do rondelka i dodaj gorącą kawę. 2. Gotuj, aż z daktyli powstanie masa o konsystencji konfitury. 3. Do miski wsyp suche składniki. 4. Dodaj masę daktylową i pozostałe składniki. 5. Wymieszaj łyżką do połączenia się składników. Powinna powstać masa o konsystencji ciasta na muffinki (w razie potrzeby dodaj trochę mleka roślinnego). 6. Masę przełóż do keksówki wysmarowanej olejem. 7. Piecz w temperaturze 170°C około 45 minut lub do tzw. suchego patyczka.
POLEWA CZEKOLADOWA: 1. Wszystkie składniki włóż do rondelka. 2. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. 3. Powstałą polewą posmaruj wierzch ciasta. 4. Udekoruj kawałkami daktyli lub orzechów. 5. Smacznego :-)