Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2065
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2065
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukujemy wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Mleko wlewamy do większego garnuszka, dodajemy parę kropel aromatu waniliowego i gotujemy. Do gotującego się mleka dodajemy kaszę i co chwilę mieszając, aby nie przypaliło gotujemy do wchłonięcia mleka.
Ugotowaną kaszę chwilę studzimy i do jeszcze ciepłej dodajemy pokrojonego banana oraz kakao. Wszystko dokładnie blendujemy najlepiej na gładką masę (stopniowo dodając likier, który jest tylko dla smaku, można go pominąć).
Następnie dodajemy masło orzechowe oraz mąkę kokosową lub wiórki kokosowe. Wszystko ponownie dokładnie blendujemy. Masa będzie dość gęsta.