Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle sycący deser z kaszy jaglanej z mnóstwem zdrowych składników.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 146
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 14
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 146
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 14
Składniki
Składniki na spód blendujemy do połączenia i wykładamy spód formy (24). Wsadzamy do zamrażarki.
Kaszę jaglaną płuczemy wrzątkiem. Gotujemy 2 szklanki mleka i wsypujemy kaszę. Pod koniec, gdy kasza wchłonie cały płyn, dolewamy resztę mleka, wiórki kokosowe, kakao, masło orzechowe i dosładzamy. Gotujemy jeszcze parę minut co chwilę mieszając.
Przestudzoną masę blendujemy z resztą składników i przekładamy na spód. Na koniec czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto dekorując wedle uznania. Wkładamy do lodówki na parę godzin.