Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, pachnące orzechowe ciasto, orzeźwiająca jabłkowa wkładka, aksamitna serowa masa, wprost zachęcające ciasto.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 144
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3208
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 27
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3486
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 587
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 144
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3208
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 27
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3486
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 587
Składniki
Jabłka obrać , pokroić w kostkę, kiwi obrać , pokroić, włożyć do rondelka , wlać 1 szklankę wody, dodać 10 dag cukru, prażyć , około 1o minut, jabłka będą miękkie ale nie rozlatujące się, pod koniec dodać 1 szklankę wody zagotować, rozpuścić 2 galaretki o smaku kiwi, pozostawić do stężenia.
Mąki przesiać, wymieszać z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z 20 dag cukru, dodać produkty sypkie , wymieszać. Blaszkę 35 x 24 cm , wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Na ciasto wyłożyć jabłka z galaretką.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Śmietankę ubić na sztywno, dodając po trochu serki ubijać dalej , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać , wyłożyć na jabłka z galaretką.
Czekoladę zetrzeć na wiórki , posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny , pokroić na porcje.