Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, pachnące orzechowe ciasto, orzeźwiająca jabłkowa wkładka, aksamitna serowa masa, wprost zachęcające ciasto.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 71
Smaki Grecji!
Odsłon: 110
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2039
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 71
Smaki Grecji!
Odsłon: 110
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2039
Składniki
Jabłka obrać , pokroić w kostkę, kiwi obrać , pokroić, włożyć do rondelka , wlać 1 szklankę wody, dodać 10 dag cukru, prażyć , około 1o minut, jabłka będą miękkie ale nie rozlatujące się, pod koniec dodać 1 szklankę wody zagotować, rozpuścić 2 galaretki o smaku kiwi, pozostawić do stężenia.
Mąki przesiać, wymieszać z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z 20 dag cukru, dodać produkty sypkie , wymieszać. Blaszkę 35 x 24 cm , wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 25 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Na ciasto wyłożyć jabłka z galaretką.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Śmietankę ubić na sztywno, dodając po trochu serki ubijać dalej , dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać , wyłożyć na jabłka z galaretką.
Czekoladę zetrzeć na wiórki , posypać po wierzchu.
Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny , pokroić na porcje.