Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mega orzechowy i rozpływa się w ustach.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1300
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18457
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1300
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18457
Składniki
Składniki na tortownicę o śr. 15 cm. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec wsypać cukier puder i cukier z wanilią, następnie po jednym żółtku. Do masy jajecznej dodawać stopniowo zmielone orzechy włoskie. Ciasto wyłożyć na tortownicę wyłożoną od dołu papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego do 170* piekarnika i piec 20 minut. Po wystudzeniu przekroić na trzy krążki.
Masło zmiksować na puch. Dodać cukier puder i jeszcze mieszać mikserem, aż cukier puder zostanie całkowicie wchłonięty przez masło. To znaczy nie będzie go czuć pod palcami. Dosypać zmielone orzechy i stopniowo alkohol. Masa już jest gotowa. Teraz trzeba włożyć ją go lodówki. Zrobi się twardsza i bardziej zwarta. Taką dopiero można nakładać na krążki ciasta. Zimne krążki ciasta przekładać masą. a wierzch udekorować całymi orzechami. Smacznego.