Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mega orzechowy i rozpływa się w ustach.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Składniki na tortownicę o śr. 15 cm. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec wsypać cukier puder i cukier z wanilią, następnie po jednym żółtku. Do masy jajecznej dodawać stopniowo zmielone orzechy włoskie. Ciasto wyłożyć na tortownicę wyłożoną od dołu papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego do 170* piekarnika i piec 20 minut. Po wystudzeniu przekroić na trzy krążki.
Masło zmiksować na puch. Dodać cukier puder i jeszcze mieszać mikserem, aż cukier puder zostanie całkowicie wchłonięty przez masło. To znaczy nie będzie go czuć pod palcami. Dosypać zmielone orzechy i stopniowo alkohol. Masa już jest gotowa. Teraz trzeba włożyć ją go lodówki. Zrobi się twardsza i bardziej zwarta. Taką dopiero można nakładać na krążki ciasta. Zimne krążki ciasta przekładać masą. a wierzch udekorować całymi orzechami. Smacznego.