Orzechowy w cieście
Składniki
- CIASTO : margaryny, 20dkg
- mąki, 20dkg
- żółtka, 2
- łyżki wody, 2
- MASA: jaj, 10
- orzechów mielonych, 20 dkg
- cukier zwykły, 25 dkg
- soku z cytryny, 1/2
- cukier waniliowy, 1
- Bułka tarta, 4 łyzki
Składniki
- CIASTO : margaryny, 20dkg
- mąki, 20dkg
- żółtka, 2
- łyżki wody, 2
- MASA: jaj, 10
- orzechów mielonych, 20 dkg
- cukier zwykły, 25 dkg
- soku z cytryny, 1/2
- cukier waniliowy, 1
- Bułka tarta, 4 łyzki

Etapy przygotowania
CIASTO: Wszystkie składniki połączyć , margaryne posiekac nozem i zagnieść z resztą składników. Ciasto podzielic na 2 części i wstawić do lodowki na godzine MASA ORZECHOWA: Ubić piane na sztywno z białek dodać zółtka cukier i cukier waniliowy, orzechy i wymieszać.
Jedną cześć ciasta rozwałkować i wyłożyc na formę , wylać przygotowana mase orzechowa i na gore polozyc rozwalkowana druga czesc ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni okolo 40 min.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 225

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 522
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 225

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 522



Składniki
- CIASTO : margaryny, 20dkg
- mąki, 20dkg
- żółtka, 2
- łyżki wody, 2
- MASA: jaj, 10
- orzechów mielonych, 20 dkg
- cukier zwykły, 25 dkg
- soku z cytryny, 1/2
- cukier waniliowy, 1
- Bułka tarta, 4 łyzki
CIASTO: Wszystkie składniki połączyć , margaryne posiekac nozem i zagnieść z resztą składników. Ciasto podzielic na 2 części i wstawić do lodowki na godzine MASA ORZECHOWA: Ubić piane na sztywno z białek dodać zółtka cukier i cukier waniliowy, orzechy i wymieszać.
Jedną cześć ciasta rozwałkować i wyłożyc na formę , wylać przygotowana mase orzechowa i na gore polozyc rozwalkowana druga czesc ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni okolo 40 min.
Pyszności! :) Ja także mogłabym je jeść bez końca ;)