Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce smażone w cieście drożdżowym to pomysł na smaczny posiłek lub deser.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326385
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12072
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16807
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5480
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326385
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12072
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16807
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5480
Składniki
Do miski wsypałam mąkę tortową, cukier zwykły i waniliowy oraz suche drożdże. Wbiłam jajko, dodałam pure z dyni i dolałam mleko. Wszystko zmiksowałam na jednolite ciasto. Ciasto odstawiłam na 15 minut. W tym czasie przygotowałam owoce. Umyłam je, obrałam ze skórki, usunęłam gniazda nasienne i pokroiłam owoce na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju. Kawałki owoców obtaczałam w cieście i układałam je na patelni. Owoce smażyłam z obu stron na rumiano i wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Przed podaniem owoce posypałam cukrem pudrem. Można też polać miodem lub czekoladą.