Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne , aromatyczne ciasto, każdy poprosi o drugi kawałek.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8669
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7261
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4967
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327926
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8669
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7261
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4967
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327926
Składniki
Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Z pomarańczy wycisnąć sok. Maliny umyć. Masło ucierać z cukrem dodając po 1 jajku, następnie dodać jogurt i dalej ucierać. Dodawać stopniowo produkty sypkie , dalej ucierać , następnie sok z pomarańczy , wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Keksówkę 12 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać połowę przygotowanego ciasto , ułożyć połowę malin, przykryć drugą połową , ułożyć resztę malin. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut lub suchego patyczka.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.