Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deserek na letni podwieczorek:) źródło:Ciasta i desery 1001 przepisów
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2263
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11118
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2193
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2263
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11118
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2193
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie,dokładnie mieszamy,by całkowicie się rozpuściła,odstawiamy.Zsiadłe mleko lub kefir ubijamy mikserem,aż się spieni i,cały czas ubijając,wlewamy bardzo powoli jeszcze ciepłą galaretkę.Masa dwukrotnie powiększy objętość,będzie puszysta i lekka.
Zaraz po przygotowaniu napełniamy nią przygotowane pucharki i wstawiamy do lodówki.Przed podaniem przybieramy kopczykiem bitej śmietany,wiśniami i plastrami kiwi.