Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deserek na letni podwieczorek:) źródło:Ciasta i desery 1001 przepisów
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 951
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 951
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie,dokładnie mieszamy,by całkowicie się rozpuściła,odstawiamy.Zsiadłe mleko lub kefir ubijamy mikserem,aż się spieni i,cały czas ubijając,wlewamy bardzo powoli jeszcze ciepłą galaretkę.Masa dwukrotnie powiększy objętość,będzie puszysta i lekka.
Zaraz po przygotowaniu napełniamy nią przygotowane pucharki i wstawiamy do lodówki.Przed podaniem przybieramy kopczykiem bitej śmietany,wiśniami i plastrami kiwi.