Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1389
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 305
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1389
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 305
Składniki
Biszkopt ciemny i biszkopt jasny: Oba biszkopt robimy tak samo, czyli białka ubijamy z cukrem. Wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki –mieszamy. Z ciasta na biszkopt jasny pieczemy dwa biszkopty. Blaszka 25/36 temperatura 180 stopnia do 20 minut.
Galaretka: Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, Winogrono kroimy drobno i mieszamy z chłodnymi galaretkami.
Masa kajmakowa: Kajmak ucieramy z masłem.
Przełożenie: Biszkopt jasny- galaretka- biszkopt ciemny- masa kajmakowa- biszkopt jasny