Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnie owoce zamknięte w masie jogurtowej to pyszny deser bez pieczenia.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 722
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1487
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6017
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8893
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 722
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1487
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6017
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8893
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć folią spożywczą i na dno ułożyć biszkopty. Przygotować owoce : z porzeczek i truskawek usunąć szypułki a z czereśni pestki. Galaretki cytrynowe dokładnie wymieszać z wodą, przestudzić a potem dolać do jogurtów i zmiksować. Trochę masy wlać na biszkopty, rozsypać owoce i zalać resztą masy jogurtowej. Tortownicę wstawić do lodówki do ścięcia się masy. Potem galaretki truskawkowe wymieszać z wodą, schłodzić, dodać truskawki i dżem i zmiksować. Masę wylać na ściętą masę jogurtową ( mi się nie zmieściła więc rozlałam resztę do szklaneczek ). Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby wszystko ładnie związało.