Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i dietetyczne ciasteczka bez mąki i białego cukru.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5908
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5908
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać ( najlepiej ręką; orzechy lekko posiekać). Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Formować niewielkie kulki ( dobrze zmoczyć ręce wodą wtedy masa się nie będzie przyklejać) lekko spłaszczyć. Piec 15 min w nagrzanym piekarniku do 180 st.
Ps: Jak widać na zdjęciu można też masę włożyć do małych papilotek na muffinki wtedy mamy małe owsiane pralinki :)