Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pączki na bazie jogurtu naturalnego. Przygotowanie samego ciasta zajmie Wam dosłownie chwilę. Po usmażeniu wychodzą niezwykle puszyste i miękkie w środku. Wszystkie składniki do tych pączków bez problemu powinniście odnaleźć w swojej kuchni. Gwarantujemy Wam, że każdy sięgnie po nie z największą przyjemnością.
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 594
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 41
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 78
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 594
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 41
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Jogurt naturalny przekładamy do miski, dodajemy mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. Składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
Do szerokiego garnka z grubym dniem wlewamy olej, rozgrzewamy go do temperatury około 180 stopni.
Pączki formujemy przy użyciu dwóch łyżek. Wrzucamy je na głęboki, rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor.
Usmażone pączki jogurtowe odsączamy na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym. Jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem.