Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowe do zrobienia paczuszki z ciasta francuskiego z pysznym "wkładem" czekoladowo-bananowym:)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 247
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 126
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 39
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 37
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 247
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 126
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 39
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 37
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.
W miseczce rozbełtać jajko z wodą.
Stolnicę oprószyć lekko mąką ,rozłożyć ciasto francuskie i podzielić na 12 części.
Banana pokroić w plasterki.Jeżeli używamy czekoladę to pokroić ją na drobniejsze kawałki.
Na każdą z części ciasta francuskiego nakładać groszki lub czekoladę i plasterki banana. Brzegi ciasta posmarować jajkiem.Dwa przeciwległe rogi ciasta złożyć do siebie i uszczelnić brzegi ciasta z wierzchu jajkiem.
Gotowe wypełnione paczuszki ułożyć na blasze (dno wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia). Piec 12-15 minut,do zbrązowienia ciasta.Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem.