Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 670
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1003
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2011
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 670
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1003
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2011
Składniki
Krem: Połowę mleka zagotować z cukrem, od drugiej połowy dać żółtka mąkę i ugotować budyń.Masło utrzeć dodając przestudzony budyń.
Pianka: Białka ubić z cukrem i żelatyną na parze (wstawić do garnka z gotującą wodą)dodać sok z cytryny.Gdy będą dobrze ubite, zdjąć z pary i ubijać do ostygnięcia.
Na ciasto dać krem,a potem piankę.Dekoracja według uznania