Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pancake - amerykańskie śniadanie, bomba kaloryczna. Puszysty ni to omlet, ni to ciasto - ale słodkie, puszyste i sycące.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C i wstaw do niego żeliwną lub stalową patelnię. Jajka ubij z cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą pianę. Dodaj mleko, mąkę i szczyptę cynamonu i ubijaj jeszcze ok. 10 minut. Gorącą patelnię wyjmij z piekarnika, rozpuść na niej masło i wlej ubitą masę. Wstaw od razu do piekarnika i piecz ok. 30 minut, aż ciasto się zrumieni. Posyp cukrem - pudrem, skrop cytryną i podawaj.