Pancake - amerykańskie śniadanie, bomba kaloryczna. Puszysty ni to omlet, ni to ciasto - ale słodkie, puszyste i sycące.
Pancake - amerykański omlet na śniadanie
Składniki
- 3 jajka
- pół szklanki mąki
- pół szklanki mleka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- 3 łyżki masła
- cukier puder do posypania
- łyżeczka soku z cytryny
Składniki
- 3 jajka
- pół szklanki mąki
- pół szklanki mleka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- 3 łyżki masła
- cukier puder do posypania
- łyżeczka soku z cytryny

Etapy przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C i wstaw do niego żeliwną lub stalową patelnię. Jajka ubij z cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą pianę. Dodaj mleko, mąkę i szczyptę cynamonu i ubijaj jeszcze ok. 10 minut. Gorącą patelnię wyjmij z piekarnika, rozpuść na niej masło i wlej ubitą masę. Wstaw od razu do piekarnika i piecz ok. 30 minut, aż ciasto się zrumieni. Posyp cukrem - pudrem, skrop cytryną i podawaj.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- 3 jajka
- pół szklanki mąki
- pół szklanki mleka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- 3 łyżki masła
- cukier puder do posypania
- łyżeczka soku z cytryny
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C i wstaw do niego żeliwną lub stalową patelnię. Jajka ubij z cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą pianę. Dodaj mleko, mąkę i szczyptę cynamonu i ubijaj jeszcze ok. 10 minut. Gorącą patelnię wyjmij z piekarnika, rozpuść na niej masło i wlej ubitą masę. Wstaw od razu do piekarnika i piecz ok. 30 minut, aż ciasto się zrumieni. Posyp cukrem - pudrem, skrop cytryną i podawaj.
Kaloryczne te pancakes,ale wyglądają pysznie:)