Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam ciasto mleczną kanapkę a to jest lekko zmodyfikowane ale i tak bardzo smaczne :)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3772
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 191
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1359
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3772
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 191
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1359
Składniki
przygotować biały biszkopt białka ubić z cukrem na sztywno dodać żółtka mąkę i proszek do pieczenia tak samo przygotować ciemny biszkopt na dużą blaszkę wykładać po łyżce ciasto białe potem ciemne obok siebie (ciężko powiedzieć po ile dokładnie ciasta na każdy pasek zaczęłam od łyżki na krótkie potem więcej a jak zostało to dołożyłam)
piekłam ok. 30 min do suchego patyczka w 180 stopniach po wystudzeniu przekrajałam na pół
zagotować pól szklanki mleka z cukrami wystudzić utrzeć margarynę z kostką sera (u mnie tłusty) dodać wystudzone mleko z cukrem ucierać nadal wsypać 2 szklanki mleka w proszku utrzeć na gładką masę chociaż są grudki sera ale to wcale nie przeszkadza bo fajnie smakuje posmarować biszkopt przykryć drugą połówką I SMACZNEGO