Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pave to brazylijski deser, przygotowany na bazie biszkoptów i mleka skondensowanego. Przepis pochodzi z 481. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4237
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11577
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6614
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5521
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13694
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4237
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11577
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6614
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5521
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13694
Składniki
Do garnka wlać śmietankę i mleko skondensowane. Wymieszać i podgrzać. Do miski przelać zimne mleko. Dodać żółtka. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać mąkę. Wymieszać i przelać do garnka. Ugotować cały czas mieszając.
Biszkopty namoczyć w mleku i ułożyć na dnie prostokątnego naczynia. Zalać połową masy. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Wlać resztę masy. Wyrównać i odstawić do wystudzenia. Następnie wstawić do lodówki.
Schłodzony deser udekorować tartą, gorzką czekoladą. Dookoła ułożyć połówki orzechów włoskich.