Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pave to brazylijski deser, przygotowany na bazie biszkoptów i mleka skondensowanego. Przepis pochodzi z 481. odcinka programu "Ewa Gotuje".
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21585
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 156
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 288
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21585
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 156
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 288
Składniki
Do garnka wlać śmietankę i mleko skondensowane. Wymieszać i podgrzać. Do miski przelać zimne mleko. Dodać żółtka. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać mąkę. Wymieszać i przelać do garnka. Ugotować cały czas mieszając.
Biszkopty namoczyć w mleku i ułożyć na dnie prostokątnego naczynia. Zalać połową masy. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Wlać resztę masy. Wyrównać i odstawić do wystudzenia. Następnie wstawić do lodówki.
Schłodzony deser udekorować tartą, gorzką czekoladą. Dookoła ułożyć połówki orzechów włoskich.