Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beza z bitą śmietaną i owocami. Równie pyszna jak kaloryczna:) Przepis pochodzi ze strony: http://kotlet.tv/pavlova/comment-page-1#comment-38444
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Składniki
Białka ubić z 150g cukru pudru i mąką ziemniaczaną na sztywno.
Ułożyć masę na kształt wysokiego koła o średnicy ok 15cm. Piec przez ok 1h w temperaturze 150*C.
Śmietankę ubić z łyżką cukru pudru. Ułożyć delikatnie na upieczonej i wystudzonej bezie.
Na bitej śmietanie poukładać pokrojone w cienkie plasterki banany i winogrona (mogą być też inne owoce).