Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser to tak naprawdę ogromna beza z dodatkami, więc niby nic, ale jak smakuje... ;)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4213
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7220
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85419
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4213
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7220
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85419
Składniki
Białka ubić na sztywno, stale miksując dodawać cukier. Następnie dodać ocet i mąkę, zmiksować. Na papierze narysować okrąg o śr. 24 cm, wyłożyć ciasto, ale w taki sposób, by powstała nam "dolina" :)
Pieczemy w nagrzanym do 120 stopni piekarniku przez 30 min, a następnie zmniejszamy temp. do 100 stopni i suszymy przez 120 min. Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek i zmiksować. W "dolinę" przełożyć masę serową.
Wierzch posypać owocami granatu. Smakuje najlepiej zaraz po przygotowaniu :) Smacznego!